Olympiakos ontfutselt Spurs de overwinning; Galatasaray en Club Brugge scoren niet

Olympiakos ontfutselt Spurs de overwinning; Galatasaray en Club Brugge scoren niet

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 20:47wo 18-09-2019 om 20:47

Tottenham Hotspur is het nieuwe Champions League-seizoen op teleurstellende wijze begonnen. De Londenaren kwamen op bezoek bij Olympiakos Piraeus niet verder dan 2-2 en mochten van geluk spreken dat ze nog een punt meenamen naar Engeland.

Olympiakos Piraeus – Tottenham Hotspur 2-2
De finalist van vorig jaar had het gedurende de hele wedstrijd lastig in de Griekse havenstad, maar tegen de verhouding in kwam Spurs toch op een comfortabele voorsprong. Een rake strafschop van Harry Kane en een knap schot van Lucas Moura leken de Londenaren na een half uur al in veilige haven te brengen, maar niets was minder waar.

Vlak voor rust bracht Daniel Podence de spanning namelijk terug in de wedstrijd, waarna vlak na rust een overtreding van Jan Vertonghen op Mathieu Valbuena ook werd bestraft met een pingel. De Fransman benutte het buitenkansje zelf en zette de Grieken daarmee op 2-2. In een open slotfase konden beide ploegen het net niet meer vinden en houdt Olympiakos in groep B dus verrassend een punt over aan het duel met Tottenham.

Club Brugge – Galatasaray 0-0
Het treffen tussen Club Brugge en Galatasaray uit groep A in het Jan Breydel Stadion was geen moment saai, maar eindigde toch doelpuntloos. Dat was voornamelijk te danken aan de aanvallers van de Belgen, die een aantal grote kansen lieten liggen. In de eerste helft kopte Emmanuel Dennis in kansrijke positie over en na rust hadden David Okereke en Lois Openda de openingstreffer op hun schoen, maar scoren lukte niet.

Galatasaray wist daar maar bar weinig tegenover te stellen en kwam alleen in de eerste helft via Ryan Babel in scoringspositie. De Oranje-international werd vrij voor Club-doelman Simon Mignolet gezet, maar hij raakte de uitstormende goalie. Ook in de slotfase beukte Club op de Turkse poort en werd er een strafschop geclaimd, maar de brilstand kwam niet meer van het scorebord af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws