Onana wil revanche in Eindhoven: 'Die wedstrijd moet eens voor ons zijn'

Onana wil revanche in Eindhoven: 'Die wedstrijd moet eens voor ons zijn'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 07:42do 19-09-2019 om 07:42

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 07:47do 19-09-2019 om 07:47

Na de gewonnen clash in de Champions League tegen Lille gaat bij Ajax de focus op aanstaande zondag, wanneer de Amsterdammers het opnemen tegen concurrent PSV. Ajax won al drie wedstrijden achtereen niet in Eindhoven en doelman André Onana wil de slechte reeks van zijn club in het Philips Stadion doorbreken. 

De laatste drie edities van PSV - Ajax in het Philips Stadion gingen allemaal verloren voor de club uit Amsterdam. Doelman André Onana wil zich revancheren met een overwinning in Eindhoven en wil daarmee voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. "Dat mag niet gebeuren, die wedstrijd moet eens voor ons zijn", aldus de keeper tegen het Algemeen Dagblad. "Volgens mij hebben we daar al vijf jaar verloren." Hij vergeet daarmee wel de met 0-2 gewonnen wedstrijd in het seizoen 2015/2016, maar zijn intenties zijn duidelijk. "We weten wat ons te doen staat. De duels tussen Ajax en PSV zijn dé toppers van Nederland. Zij zijn onze grote concurrent, maar onze selectie is beter."

Onana was een van de uitblinkers tegen Lille en hield zijn doel met een aantal katachtige reddingen schoon. "Het is heel mooi dat we zo goed zijn gestart. We kunnen dit seizoen niet met het vorige vergelijken, maar er staat weer een goed team. We hebben laten zien wat we kunnen. Qua speelwijze is er niet veel veranderd. We spelen op balbezit, krijgen veel kansen." 

De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op voor Ajax de komende weken. Het treffen met PSV meegerekend spelen de Amsterdammers in vijftien dagen maar liefst vijf wedstrijden. Weinig voorbereidingstijd dus voor Ajax, maar dat ziet Onana niet als een probleem. "We zijn allemaal professionals en in de top volgen de wedstrijden elkaar snel op. Dat hoort erbij."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws