'Ik heb hier meer bier gedronken dan in mijn laatste tien jaar als profvoetballer'

'Ik heb hier meer bier gedronken dan in mijn laatste tien jaar als profvoetballer'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 12:36do 19-09-2019 om 12:36

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 13:02do 19-09-2019 om 13:02

Edouard Duplan is sinds enkele maanden geen profvoetballer meer. De oud-speler van RBC, FC Utrecht, ADO Den Haag en Sparta is nu te bewonderen bij de amateurs van Westlandia - en dat bevalt naar eigen zeggen 'erg goed'.

"In de eerste weken toen de profs weer begonnen met voetballen had ik het er best moeilijk mee. Ik miste de dagelijkse training en het vechten voor mijn plek. Het begint langzaam te wennen en het scheelt dat de jongens hier een goed niveau hebben", vertelt Duplan aan VICE Sports.

"Hier is ook net wat meer ruimte om te lachen en een biertje te drinken. Ik ben zelfs al mee geweest naar een dorpsfeest in Naaldwijk. Ik heb in de eerste vier weken bij de amateurs meer bier gedronken dan in mijn laatste tien jaar als profvoetballer."

Duplan zette deze zomer na dertien jaar een punt achter zijn profcarrière. "Het liefst wilde ik zo lang mogelijk doorgaan, maar mijn lichaam kon het niet meer aan. Frustrerend, maar het maakte het ook makkelijker, omdat ik gedwongen werd om te stoppen. Ik was niet klaar met voetbal, voetbal was klaar met mij."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws