'De Ligt staat op een andere positie bij Juve, wat ik nog steeds niet begrijp'

'De Ligt staat op een andere positie bij Juve, wat ik nog steeds niet begrijp'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 12:58do 19-09-2019 om 12:58

Matthijs de Ligt is bij Juventus nog niet de Matthijs de Ligt van Ajax. Dat concluderen Dick Advocaat en René van der Gijp in de studio van Veronica, waar woensdagavond Atlético Madrid - Juventus (2-2) werd geanalyseerd.

De Ligt krijgt voor zijn optreden in Madrid een voldoende van Advocaat. "Niet opvallend, maar niet slecht", zegt hij. Van der Gijp ziet dat de twintigjarige verdediger nog niet de De Ligt van Ajax is. "Nee, helemaal niet."

Advocaat vindt dat echter niet gek. "Hij was aanvoerder en heel bepalend voor Ajax, maar nu komt hij binnen bij een ploeg die ieder jaar kampioen wordt, wat bij Ajax nog niet het geval is. Hij voelt zich minder belangrijk dan bij Ajax. En hij staat op een andere positie, wat ik nog steeds niet zo begrijp."

De Ligt speelde tegen Atlético zijn derde officiële wedstrijd voor Juventus. Trainer Maurizio Sarri gebruikt hem als linker centrale verdediger, omdat Leonardo Bonucci on zijn vaste plek aan de rechterkant staat. De Ligt is de vervanger van de zwaar geblesseerde Giorgio Chiellini.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws