'Manchester City wilde hem, maar wij vinden dat AZ een veiligere keuze is'

'Manchester City wilde hem, maar wij vinden dat AZ een veiligere keuze is'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 17:27do 19-09-2019 om 17:27

AZ heeft Manchester City afgetroefd in de strijd om het grote talent Hakon Evjen. Dat zegt de zaakwaarnemer van de Noor, Morten Wivestad, in gesprek met VG.

Manchester City was serieus geïnteresseerd in de jongeling, maar Evjen liet de Engelse club weten dat hij geen interesse had in een transfer, nog voordat City een officieel bod kon uitbrengen. "Er was veel belangstelling voor Hakon en we zijn altijd op zoek geweest naar de juiste club en het juiste moment", zegt Wivestad over de toekomstige AZ'er.

"City wilde hem wel, maar had geen plek voor hem in de A-ploeg. We hadden het gevoel dat we geen controle zouden hebben over de club waar hij aan verhuurd zou worden, en daarom zijn we van mening dat AZ een veel veiligere en betere keuze is."

Wivestad denkt dat de Eredivisie de perfecte competitie voor Evjen is om zich in de kijker te spelen bij grote clubs. "We moeten op zowel de korte als de lange termijn denken. AZ en de Nederlandse competitie zijn nu een perfect niveau voor Hakon. Hakon staat met beide benen op de grond en denkt aan zijn ontwikkeling."

AZ maakte dinsdag bekend dat Evjen in januari 2020 overkomt van FK Bodo/Glimt en een contract tot medio 2024 heeft getekend in Alkmaar.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws