Spelersrapport: Eén onvoldoende bij PSV; Ihattaren uitblinker met twee assists

19-09-2019 20:56 Laatste update: 21:33
151

PSV is de Europa League begonnen met een 3-2 overwinning op Sporting Portugal. Grote uitblinker aan PSV-zijde was Mohammed Ihattaren, die met twee assists een belangrijk aandeel had in de overwinning van de Eindhovenaren. Ook Donyell Malen pikte weer een doelpuntje mee. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jeroen Zoet 7,5: Speelde een prima wedstrijd en hield zijn team een aantal keer geweldig op de been. Was kansloos bij de penalty van Bruno Fernandes, maar maakte verder een uitstekende indruk bij schoten van onder meer Fernandes en Cabral.

Denzel Dumfries 6,5: Stoomde een aantal keer gevaarlijk op langs de rechterkant van het veld en zorgde voor gevaar op de helft van Sporting. In aanvallend opzicht leverde zijn inzet niet veel op, maar defensief droeg hij zijn steentje goed bij.

Timo Baumgartl 7: Bracht PSV vlak na rust op een 3-1 voorsprong door een hoekschop van Ihattaren tegen de touwen achter Ribeiro te werken. Had het af en toe lastig met de snelheid van Sporting-aanvallers Vietto en Bolasie, maar stond prima zijn mannetje en gaf weinig weg. Liet zich bij de 3-2 van Mendes wel makkelijk verrassen door een goede actie van de invaller van Sporting.

Nick Viergever 6,5: Speelde, zoals we van hem gewend zijn, een solide wedstrijd. Wist samen met zijn partner Baumgartl centraal achterin het gevaar van Vietto en Bolasie grotendeels onschadelijk te maken.

Olivier Boscagli 6: De PSV-back kwam weinig in het wedstrijdbeeld voor. Deed zijn defensieve taken degelijk en stond goed zijn mannetje.

Jorrit Hendrix 5: Kreeg de bal in het begin van de wedstrijd pijnlijk door de benen gespeeld door Bruno Fernandes en ging later in de fout door Bolasie neer te halen in het eigen strafschopgebied. Fernandes maakte dankbaar gebruik van het buitenkansje en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Pablo Rosario 6,5: Kende een moeilijke wedstrijd en kwam een aantal keer tekort in de duels met Sporting-aanvoerder Bruno Fernandes. Herpakte zich na rust en hield de controle op het PSV-middenveld om zo de overwinning over de streep te trekken.

Mohammed Ihattaren 8: Een van de grote uitblinkers aan PSV-zijde. Bij de 1-0 stuurde hij Malen met een werkelijk prachtige pass buitenkant voet de diepte in en ook gaf hij de assist bij de 3-1 van Baumgartl. Zo had de jongeling een groot aandeel in de 3-2 overwinning van zijn team.

Steven Bergwijn 6,5: Bezorgde de Sporting-defensie af en toe hoofdbrekens met zijn gevaarlijke dribbels. De aanvaller kwam niet vaak gevaarlijk voor het doel van de gasten, maar zorgde er met zijn loopvermogen wel voor dat de andere PSV-aanvallers meer ruimte kregen op de helft van Sporting.

Donyell Malen 7,5: Onderstreepte zijn goede vorm met een snel doelpunt in de eerste helft. Op snelheid troefde hij een aantal Sporting-verdedigers af en via een been van de tegenstander vloog de bal er binnenkant paal in. Kwam nog een aantal keer dichtbij een treffer, maar zag dat Sporting-keeper Ribeiro goed bij de les was.

Bruma 7: Was belangrijk bij de tweede treffer van PSV. Hij gaf de bal goed voor op Malen, waardoor Coates in moest grijpen. Dat deed de verdediger niet goed, via zijn been verdween de bal in eigen doel. Was na rust moegestreden en werd vervangen door Doan.

WISSELS:

Cody Gakpo 6: Kwam in het veld voor de grote uitblinker Ihattaren. Speelde solide, maar kon aanvallend zijn stempel niet drukken omdat PSV de voorsprong aan het verdedigen was.