Van Bommel: 'We kunnen echt fantastisch voetballen, ben heel blij met deze ploeg'

Van Bommel: 'We kunnen echt fantastisch voetballen, ben heel blij met deze ploeg'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 22:18do 19-09-2019 om 22:18

Mark van Bommel zag dat het Europa League-duel met Sporting Portugal (3-2) met ups-and-downs verliep. Over het algemeen was de PSV-trainer echter zeer te spreken over het spel van zijn ploeg en met name Mohamed Ihattaren viel in positieve zin op.

Van Bommel haalde de spelmaker na ruim een uur naar de kant. "Als je met 3-1 voor staat, kun je alvast een beetje naar voren kijken en dus heb ik Mo er wel afgehaald", zegt hij tegen FOX Sports. "We kunnen echt fantastisch voetballen. Ik ben heel blij met deze ploeg, er straalt zoveel plezier vanaf bij momenten. En soms is het ook hectisch."

"We begonnen heel nerveus, maar in één keer sta je op 2-0", analyseert Van Bommel de wedstrijd. "Dan wordt het na een onnodige penalty 2-1 en na de rust staat het ineens weer 3-1.  Dan heb je het gevoel dat je 4-1 kunt maken, maar dan ben je het ineens kwijt. Dan is het tegenhouden. Dat heeft met deze ploeg te maken. Maar ik ben hartstikke blij dat we gewonnen hebben."

"Dit is belangrijk", vervolgt Van Bommel. "Eerste wedstrijd thuis tegen een heel goede ploeg, die makkelijk kansen creëert. Als je dan met 3-2 wint, moet je uitermate tevreden zijn."

De oefenmeester loofde ook de PSV-fans voor het eerbetoon aan Fernando Ricksen, die woensdag op 43-jarige leeftijd overleed. "Ik had het niet verwacht, maar vond het heel mooi. Dat betekent dat hij wat los heeft gemaakt met zijn ziekte waar hij zes jaar tegen gevochten heeft op een manier die je zelden ziet. Een strijder. Mooi dat het PSV-publiek een eerbetoon aan hem wijdt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws