Duo redt punt voor AZ bij Partizan na vroege rode kaart voor Svensson

19-09-2019 22:52 Laatste update: 22:57
56

AZ heeft een punt overgehouden aan het Europa League-duel met Partizan Belgrado. De ploeg van coach Arne Slot had het moeilijk na een vroege rode kaart voor Jonas Svensson, maar Myron Boadu bepaalde de eindstand op 2-2.

Na een eerste kans voor Partizan nam AZ het heft in handen. De Alkmaarders kwamen al na twaalf minuten op voorsprong na een geweldige aanval. Fredrik Midtsjo veroverde de bal en stuurde Oussama Idrissi diep. Via Boadu schoot Calvin Stengs vervolgens raak. AZ had weinig te duchten van Partizan, maar een rode kaart voor Svensson zette het duel na 27 minuten op zijn kop. De rechtsback haalde de doorgebroken Asano neer en moest vertrekken.

Slot besloot Idrissi op te offeren voor Yukinari Sugawara, maar de Serviërs hadden plots het betere van het spel. Asano kopte nog rakelings over, maar een paar minuten voor rust viel alsnog de gelijkmaker. Voormalig NAC-spits Umar Sadiq ging naar de grond na een duel met Stijn Wuytens en kreeg een discutabele penalty. Bibras Natcho benutte het buitenkansje: 1-1.

In de tweede helft moest AZ vooral tegenhouden. Dat hield het een kwartier vol. Na een schot op de paal van Sadiq trof Partizan-smaakmaker Natcho wel doel. Het verzet van de Alkmaarders leek daarmee gebroken, maar niets was minder waar. Calvin Stengs stuurde met een heerlijk passje Boadu weg en de spits rondde knap af. In het vervolg bleef AZ met vereende krachten en dankzij een goede redding van Marco Bizot overeind.

United wint nipt met Chong in de basis
De andere wedstrijd in de groep werd nipt gewonnen door Manchester United. De Premier League-grootmacht was met 1-0 te sterk voor FC Astana. Manager Ole Gunnar Solskjaer gaf veel jongelingen de kans op Old Trafford, waaronder Tahith Chong. De Nederlander vormde een voorhoede met Marcus Rashford en Mason Greenwood. Laatstgenoemde maakte in de 73e minuut het enige doelpunt met een fraaie actie.