Feyenoord moet al in de achtervolging na nederlaag tegen Rangers FC

19-09-2019 22:51
187

Feyenoord moet al na één wedstrijd in de achtervolging in de Europa League. De openingswedstrijd tegen het Schotse Rangers FC werd met 1-0 verloren. Op de nederlaag van Feyenoord is weinig aan te merken.

Feyenoord had vanaf de eerste minuut moeite met het fysieke spel van Rangers. De ploeg van Jaap Stam probeerde vooral te combineren, maar daar staken de Schotten een stokje voor. Met name centrumspits Luis Sinisterra kwam totaal niet uit de verf en werd bewaakt door twee boomlange centrale verdedigers.

Toch waren de eerste kansen voor Feyenoord, maar een corner van Steven Berghuis werd net op tijd onschadelijk gemaakt. Even later schoot Sam Larsson in het zijnet. Kort daarna kwam Feyenoord in de problemen nadat Edgar Ié een overtreding maakte in het strafschopgebied, maar Kenneth Vermeer had geluk en zag James Tavernier de penalty op de buitenkant van de paal schieten.

Even later kwam Rangers alsnog op voorsprong. Orkun Kökcü gaf de bal op eigen helft kinderlijk eenvoudig weg, waarna die bij Sheyi Oji terecht kwam. Het snoeiharde schot bleek te machtig voor Vermeer: 1-0.

Feyenoord speelde zeer matig in de eerste 45 minuten en wist het Rangers nauwelijks moeilijk te maken. Aan de andere kant waren de Schotten dicht bij 2-0 en 3-0, maar Feyenoord haalde de rust zonder extra schade op te lopen. De storm van Rangers ging na rust nog een kwartier door, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan.

Feyenoord werd daarna langzaam sterker, zonder dat er levensgrote mogelijkheden werden gecreërd. De kansen moesten komen van de vleugelaanvallers Berghuis en Luciano Narsingh, die de bal in het strafschopgebied brachten en hoopten op een rebound. Feyenoord pompte en pompte en was onder meer via Leroy Fer dicht bij de 1-1. Ook Narsingh kreeg vijf minuten voor tijd nog een grote kans, echter leverde het slotoffensief geen gelijkmaker meer op.