Spelersrapport: Feyenoord-verdediging zakt door het ijs, vijf onvoldoendes

19-09-2019 23:00 Laatste update: 23:43
46

Feyenoord is er niet in geslaagd om de Europa League te beginnen met een overwinning. Op Ibrox werd er met 1-0 verloren van Rangers. De verdediging van de Rotterdammers maakte een ronduit slechte indruk en aanvallend was de ploeg niet in staat om gevaarlijk te worden.

Kenneth Vermeer 6,5: Had een drukke avond op het goed volgepakte Ibrox. Zag Rangers in de eerste helft al twee keer de paal raken en kon niet voorkomen dat Ojo in de eerste helft de openingstreffer binnenschoot.

Rick Karsdorp 5: Speelde een slechte wedstrijd. Verloor bij de 1-0 van Ojo simpel zijn persoonlijke duel en zag diezelfde Ojo goed afronden in de korte hoek. Vroeg bij de strafschop van Rangers nog aan scheidsrechter Lahoz of de VAR er nog naar ging kijken, maar de verdediger leek niet op de hoogte van het feit dat er in de Europa League geen gebruik wordt gemaakt van de videoscheidsrechter.

Eric Botteghin 5: De Braziliaanse verdediger maakte geen sterke indruk op Ibrox. De samenwerking met Ié verliep niet al te best en Feyenoord mocht van geluk spreken dat Rangers niet al voor rust op een grote voorsprong stond. Bottegin had in de tweede helft de gelijkmaker op zijn hoofd, maar raakte de bal volledig verkeerd.

Edgar Ié 4,5: Speelde een zeer ongelukkige wedstrijd. Veroorzaakte in de eerste helft op knullige wijze een strafschop voor Rangers door opzichtige wijze met zijn hand naar de bal te gaan in het eigen strafschopgebied en leek overal een stap te laat te komen.

Ridgeciano Haps 5,5: Kwam aanvallend nauwelijks in het wedstrijdbeeld voor, terwijl dat normaal gesproken een van de sterkere punten is van de vleugelverdediger. Had het lastig met zijn directe tegenstander Arfield, die een aantal keer gevaarlijk voor het Feyenoord-doel opdook, en moest dat bekopen met een gele kaart.

Leroy Fer 6: De dynamische middenvelder van de Rotterdammers leek van tevoren een belangrijke pion op het middenveld van Feyenoord, maar kon die rol in de eerste helft nauwelijks waarmaken. Herpakte zich in de tweede helft en gaf vlak voor tijd een uitstekende pass op Narsingh. Die kreeg de bal echter niet langs Rangers-keeper McGregor.

Orkun Kökcü 6,5: Een van de betere spelers aan Feyenoord-zijde. Kwam in de beginfase van de wedstrijd dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot in de korte hoek werd met moeite gekeerd door McGregor. In de tweede helft kwam hij minder in het spel voor en werd hij uiteindelijk gewisseld.

Renato Tapia 5,5: Aan strijd zal het bij Tapia niet snel liggen, maar tegen een heel team met strijdende Rangers-spelers maakte ook hij geen kans.

Steven Berghuis 6,5: De gevaarlijkste van de drie voorhoedespelers bij Feyenoord. Had een aantal goede acties in huis en kwam een paar keer tot een schot op het doel van Rangers, maar een treffer leverde het niet op. Kwam na de wissel van Kökcü in de tweede helft weer op ‘tien’ te spelen en was vanaf die positie minder dreigend.

Luis Sinisterra 5: De Colombiaan speelde vol goede bedoelingen, maar het lukte hem niet om gevaarlijk te worden op de helft van Rangers. Probeerde met zijn loopvermogen op te duiken achter de laatste linie van de thuisploeg, maar tegen twee sterke centrale verdedigers lukte hem dat niet.

Sam Larsson 5: Speelde een onopvallende wedstrijd. Probeerde het een paar keer van afstand, maar geen enkele keer werd Rangers-keeper McGregor écht getest.

WISSELS:

Luciano Narsingh 5,5: Leek vlak voor tijd op weg te kunnen naar het doel van McGregor na een goede pass van Ié, maar zijn aanname liet te wensen over. Hierdoor kon de keeper van Rangers onderscheppen. Kreeg later alsnog een kans, maar ook hier was McGregor een sta in de weg.

Nicolai Jørgensen - Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling