Stam zag slap Feyenoord in Schotland: 'Zij schoppen je lachend doormidden'

Stam zag slap Feyenoord in Schotland: 'Zij schoppen je lachend doormidden'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 23:35do 19-09-2019 om 23:35

Jaap Stam vindt de nederlaag van Feyenoord tegen Rangers FC terecht. In Glasgow ging de Rotterdamse club met 1-0 onderuit. 

"Het was een spannende avond, kunnen we wel zeggen. We hebben een wedstrijd gezien met een hoge intensiteit. In het begin ging het nog wel redelijk. We voetbalden en kregen een kans. Zij kwamen eruit en kregen een penalty. Die misten ze wel, maar daarna gingen wij risico's nemen. Dan heb je het moeilijk en krijgen zij de overhand", zegt Stam tegen FOX Sports.

Na 23 minuten kwam Feyenoord met 1-0 achter. "We hadden veel kunnen doen aan het doelpunt. In dit soort wedstrijden moet je met overtuiging spelen. Dat zie je bij hen ook. Zij schoppen je lachend doormidden als je er doorheen bent in de tweede helft. Dat moeten wij leren. Het zit niet in onze aard, maar in het internationale voetbal heb je dat wel nodig."

Stam ziet dat een aantal Feyenoord-spelers niet gewend is aan Europees voetbal. "Dat is het internationale voetbal. Sommige spelers moeten daar nog aan wennen. Soms moet je sneller keuzes maken en al weten waar je directe tegenstander zit. Dat heeft ook te maken met hoe een speler er zelf inzit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws