'Goed nieuws voor Ajax, Van de Beek 'vrijwel zeker' weer inzetbaar in Eindhoven'

'Goed nieuws voor Ajax, Van de Beek 'vrijwel zeker' weer inzetbaar in Eindhoven'

20-09-2019 06:46 Laatste update: 06:51
82

Ajax heeft een opsteker gekregen in aanloop naar de kraker tegen PSV van zondagmiddag. Donny van de Beek is in Eindhoven 'zo goed als zeker' weer van de partij, meldt De Telegraaf vrijdagochtend.

Van de Beek liep eind augustus een hamstringblessure op en moest vervolgens passen voor de wedstrijden tegen APOEL Nicosia, Sparta, sc Heerenveen en Lille OSC en voor de interlands tegen Duitsland en Estland. Het herstel van de middenvelder uit Nijkerkerveen verloopt echter voorspoedig, stelt De Telegraaf. Van de Beek maakte deze week weer zijn opwachting tijdens de groepstraining en kan in het Philips Stadion naar alle waarschijnlijkheid weer zijn rentree maken. Voor de vijfvoudig Oranje-international is het sowieso een feestelijke week: donderdag verlengde hij zijn sponsorovereenkomst met Adidas.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy to extend my @Adidasfootball endorsement 🙏⚽️

Een bericht gedeeld door Donny van de Beek (@donnyvdbeek) op

Of trainer Erik ten Hag hem tegen PSV meteen weer voor de leeuwen durft te gooien, zal echter nog moeten blijken. De Tukker lijkt Van de Beek niet te snel te willen brengen en houdt mogelijk vast aan de elf die dinsdagavond afrekenden met Lille: in dat geval start Ajax zondag in Eindhoven met Edson Álvarez, Quincy Promes en Lisandro Martínez op het middenveld.

PSV en Ajax trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in Eindhoven. Beide clubs staan met 13 punten aan kop van de Eredivisie en hebben één wedstrijd minder gespeeld dan nummer drie FC Twente.