Van Bommel haalt schouders op: Hadden we maar Champions League moeten halen

Van Bommel haalt schouders op: "Hadden we maar Champions League moeten halen"

20-09-2019 07:17
89

PSV won donderdagavond van Sporting Portugal en mag zondagmiddag alweer aan de bak tegen Ajax, dat dinsdagavond al in actie kwam en dus twee dagen extra rust heeft. PSV-trainer Mark van Bommel wil dit echter niet als excuus aanvoeren in aanloop naar de kraker in Eindhoven.

Van Bommel hield tijdens het Europa League-duel met de Portugezen al rekening met de Eredivisie-topper: Mohammed Ihattaren werd na een uur al gewisseld en ook Bruma en Donyell Malen mochten voortijdig de dug-out opzoeken. Ihattaren moet er zondagmiddag alweer staan. "Of hij al negentig minuten kan gaan tegen Ajax? Ja, dat weet ik bijna zeker", liet hij desgevraagd weten aan De Telegraaf.

Dat de Eindhovenaren twee dagen minder hebben om te herstellen van de midweekse inspanningen, zegt de PSV-trainer weinig. "Hadden we maar Champions League moeten halen", klonk het na de 3-2 zege op Sporting.

PSV en Ajax trappen zondag om 16.45 uur af, in de wetenschap dat beide clubs dertien punten na vijf Eredivisie-wedstrijden hebben.