'Laat ik zeggen dat de rode kaart terecht was, maar de penalty was twijfelachtig'

20-09-2019 08:08 Laatste update: 08:14
38

AZ pakte op bezoek bij Partizan Belgrado een punt na een doldwaze wedstrijd. De Alkmaarders kwamen al snel met tien man te spelen na de rode kaart van Jonas Svensson en sleepten er uiteindelijk een 2-2 gelijkspel uit. Calvin Stengs, een van de uitblinkers, vond vooral de rol van scheidsrechter Marco Guida opvallend.

Na ongeveer 30 minuten spelen moest AZ verder met tien man na een oliedomme rode kaart voor Svensson. Hij liet de Japanner Takuma Asano ontsnappen en trok aan de noodrem. "We speelden aardig, dus was het jammer dat die rode kaart viel", vertelt Stengs in gesprek met De Telegraaf. "Je hoopt goed aan de Europa League te beginnen. Maar okay, dit soort dingen kan gebeuren."

Vooral over de rol van scheidsrechter Guida bij de strafschop voor Partizan was de AZ-spelmaker ontevreden. Voormalig NAC Breda-speler Umar Sadiq ging gemakkelijk naar de grond in het strafschopgebied van AZ en werd beloond met een penalty. "Laat ik zeggen dat die rode kaart terecht was, maar de penalty was op zijn minst twijfelachtig", trekt Stengs de beslissing van de arbiter in twijfel. "Als je op dit niveau zo makkelijk een penalty geeft, tsja. We stonden al met tien man en dan dit. Toen wisten we wel dat het zwaar zou gaan worden."

Toen de Alkmaarders in de tweede helft met 2-1 achter kwamen leek de wedstrijd beslist, maar het duo Stengs/Boadu liet nog één keer van zich spreken. "We zeiden in de rust: we moeten blijven vechten en loeren op die ene kans. Helaas werd het eerst 2-1, maar die ene kans kwam."

AZ neemt het in de volgende speelronde van de Europa League op tegen Manchester United. In Den Haag wordt er op donderdag 3 oktober om 18:55 uur afgetrapt.