Neres moet voorrang verlenen aan Neymar en 'Gouden Vuilnisbak'

Neres moet voorrang verlenen aan Neymar en 'Gouden Vuilnisbak'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 17:18vr 20-09-2019 om 17:18

David Neres lijkt tijdens de komende interlandperiode 'gewoon' in Amsterdam te blijven. De Braziliaanse buitenspeler van Ajax is door bondscoach Tite niet geselecteerd voor de vriendschappelijke ontmoetingen met Senegal en Nigeria in oktober.

Neres maakte op 26 maart zijn debuut namens de Seleçao, behoorde tijdens de gewonnen Copa América in eigen land tot de selectie en speelde in september ook mee tegen Colombia en Peru. Voor de komende twee interlands is echter gekozen voor Roberto Firmino (Liverpool), Richarlison (Everton), Gabriel Jesus (Manchester City), Everton Soares (Grêmio), Neymar (Paris Saint-Germain) en Gabriel 'Gabigol' Barbosa (Flamengo) als atacantes.

De aanwezigheid van Neymar en Barbosa is het meest opvallend. De duurste voetballer ter wereld kampte enkele maanden met blessureleed en speelde zaterdag tegen RC Strasbourg pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Barbosa won in 2018 nog de Gouden Vuilnisbak, de 'prijs' voor de slechtste speler van het Serie A-seizoen, maar is bij Flamengo volledig opgebloeid en tekende voor 21 goals in zijn laatste 24 wedstrijden, waardoor hij zich voor het eerst sinds 2016 weer bij de nationale ploeg mag melden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws