LIVE-discussie: Eindelijk basisplek voor Zekhini in derby, Heracles ongewijzigd

LIVE-discussie: Eindelijk basisplek voor Zekhini in derby, Heracles ongewijzigd

20-09-2019 18:57
32

De zevende speelronde van het Eredivisie-seizoen wordt vrijdagavond geopend met een onvervalste streekderby. FC Twente en Heracles Almelo kruisen vanaf 20.00 uur de degens in de Grolsch Veste.

FC Twente won zondagmiddag bij Fortuna Sittard, ondanks een rode kaart voor Keito Nakamura. De Japanner zit zijn schorsing uit en wordt in de basisopstelling vervangen door Rafik Zekhnini: de Noorse Fiorentina-huurling viel dit seizoen in alle zes wedstrijden tot dusver in, maar mag het vrijdagavond vanaf de aftrap proberen. Last minute-aankoop Queensy Menig zit voor het eerst op de bank en zou zijn debuut in Enschedese dienst kunnen maken.

De gasten uit Almelo hebben weinig redenen om aan hun opstelling te sleutelen. De ploeg van Frank Wormuth rekende tijdens de vorige speelronde overtuigend af met Willem II en stuurt in Enschede dezelfde elf namen als zondagmiddag de wei in.

De opstellingen:

FC Twente: Drommel; Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Verdonk; Busquets, Selahi, Espinosa; Aitor, Vuckic, Zekhnini.

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Merkel, Kiomourtzoglou, Mauro Júnior; Van der Water, Dessers, Konings.