'Omdat De Ligt te veel wilde doen, leek het alsof hij lucht dekte'

'Omdat De Ligt te veel wilde doen, leek het alsof hij lucht dekte'

20-09-2019 19:56
28

Fabio Capello vindt de kritiek op Matthijs de Ligt onterecht. De ervaren oefenmeester neemt het op voor de twintigjarige verdediger, die deze zomer voor 75 miljoen euro overkwam van Ajax maar nog geen onuitwisbare indruk achterlaat bij Juventus.

"Hij is jong en moet de tijd krijgen om zelfvertrouwen te vinden in een nieuwe omgeving en met nieuwe medespelers", vertelt Capello aan Tuttosport. Volgens de Italiaan staan de kwaliteiten van de Oranje-international buiten kijf. "Zijn kwaliteiten staan echt niet ter discussie. Hij is een geweldige verdediger."

De Ligt en Juventus speelden woensdag met 2-2 gelijk tegen Atlético Madrid in de Champions League. De Spanjaarden maakten in de slotfase gelijk uit een hoekschop. Onder meer de Nederlander wist niet te voorkomen dat Héctor Herrera kon binnenkoppen. Volgens Henk Spaan is van een fout van De Ligt echter geen sprake, zo schrijft hij in Het Parool.

'Matthijs stond bij nummer 19, spits Diego Costa, die hem kennelijk was toegewezen', stelt Spaan. 'De bal kwam niet daar maar iets verder terug, waar Giménez en Herrera omhoog gingen. De Ligt liet zijn man achter. In een uiterste poging probeerde hij nog bij de twee Zuid-Amerikanen in de buurt te komen. Hij was te laat. Herrera kopte binnen. Omdat De Ligt te veel wilde doen, leek het alsof hij lucht dekte.'