Kraay steekt loftrompet over jonge Ajacied: 'Hij kan écht goed voetballen'

Kraay steekt loftrompet over jonge Ajacied: 'Hij kan écht goed voetballen'

20-09-2019 20:12
15

Hans Kraay junior denkt dat Go Ahead Eagles de borst kan natmaken vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie. De Deventenaren nemen het op tegen Jong Ajax, waar het middenveld bestaat uit Carel Eiting, Jurgen Ekkelenkamp én Ryan Gravenberch.

Vooral van laatstgenoemde is Kraay onder de indruk. De zeventienjarige jeugdinternational doet hem denken aan Manchester United-ster Paul Pogba. "Het lijkt er een beetje op", vertelt de analist bij FOX Sports. "Een sterke, slanke middenvelder. Hij is écht goed. Hij was na de kerst eventjes wat minder, maar hij kan écht heel goed voetballen."

"Zijn aanname is goed, hij is altijd in de zestien en is ook nog een keer altijd aanspeelbaar", steekt Kraay de loftrompet over Gravenberch. "De centrale verdedigers zoeken hem. Dan speelt hij de voorwaartsen aan en komt er zelf bij." De oud-prof voorspelt dat Gravenberch hetzelfde traject volgt als spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donyell Malen. Meters maken in de Eerste Divisie om vervolgens door te breken op het hoogste niveau. "Hij gaat dat ook doen."

Jong Ajax en Go Ahead hebben om 20.00 uur afgetrapt in Deventer. De thuisploeg kwam al na één minuut op voorsprong via Sam Beukema.