De Graafschap onstopbaar, NAC dankt Van Hooijdonk in topper tegen Excelsior

De Graafschap onstopbaar, NAC dankt Van Hooijdonk in topper tegen Excelsior

20-09-2019 22:05
25

De Graafschap valt momenteel niet te stuiten in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper rekende vrijdag overtuigend af met FC Eindhoven: 4-0. Sydney van Hooijdonk was opnieuw de grote man bij NAC Breda in de topper tegen Excelsior: 2-1.

De Graafschap - FC Eindhoven 4-0
Ralf Seuntjens liet na zeven minuten een enorme mogelijkheid onbenut, maar na een kwartier opende Mohamed Hamdaoui alsnog de score. Hij kopte raak na een combinatie tussen Stef Nijland en Jordy Tutuarima. Gregor Breinburg tekende na een half uur met een afstandsschot voor de 2-0. Eindhoven probeerde wat terug te doen, maar Seuntjens vond op fraaie wijze alsnog het doel en Jordy Thomasson zorgde voor het slotakkoord.

NAC Breda - Excelsior 2-1
De Graafschap wist dat in het Rat Verlegh Stadion tenminste één van de concurrenten punten zou verspelen. NAC Breda trok uiteindelijk aan het langste eind. Ivan Ilic zette de thuisploeg op voorsprong, maar Excelsior kwam via Elías Ómarsson langszij. Dat was echter buiten Van Hooijdonk gerekend. De spits groeide na zijn twee goals tegen Jong AZ opnieuw uit tot de man van de wedstrijd. De Kralingers beëindigden het duel nog met tien man na een harde overtreding van Luigi Bruins.

NAC komt door de overwinning op zestien punten, één minder dan De Graafschap. Excelsior zakt naar plek vier met dertien punten.

Go Ahead Eagles - Jong Ajax 1-1
Go Ahead Eagles zag het verschil met de bovenste twee ploegen verder toenemen. De Deventenaren kenden nog wel een bliksemstart doordat Sam Beukema binnen de minuut de score opende. De Amsterdammers kwamen na rust langszij via Jurgen Ekkelenkamp, die uit de draai raak schoot. Lassina Traoré kreeg een uitgelezen mogelijkheid om Jong Ajax de zege te bezorgen, maar hij miste vanaf elf meter.

Roda JC - Jong FC Utrecht 1-3
Roda JC blijft worstelen. De Limburgers gingen vrijdag met liefst 1-3 onderuit tegen Jong FC Utrecht, dat nu knap derde staat. Eros Maddy zette de Domstedelingen op 1-0. Na een rode kaart voor Roshon van Eijma vlak na rust, stond de thuisploeg voor een haast onmogelijke opgave. In de slotfase maakte Hicham Affechay er 0-2 van. De 1-2 van Romario Rösch kwam te laat. Het werd zelfs nog 1-3 via Jonas Arweiler.

Overige uitslagen
FC Dordrecht - NEC 2-0
FC Den Bosch - MVV Maastricht 4-0
Telstar - FC Volendam 1-2
Almere City FC - Jong AZ 2-1