Reza-magie blijft ditmaal uit: lucht voor FC Groningen met PSV én Ajax in zicht

21-09-2019 21:38
50

PEC Zwolle moet toch weer een pas op de plaats maken na twee overwinningen op rij. Trainer John Stegeman liet Reza Ghoochannejhad 35 minuten lang invallen tegen FC Groningen, maar de Iraniër kon zijn vierklapper tegen RKC Waalwijk geen vervolg geven: FC Groningen won zonder noemenswaardige problemen en springt in de stand over PEC heen.

Ramon Pascal Lundqvist was de enige nieuwe naam in de baiself van Danny Buijs en liet zich zaterdagavond al vroeg gelden. Nadat Ko Itakura en Ajdin Hrustic al aardige kansen hadden gekregen, legde Lundqvist aan vanuit de tweede lijn: de Zweed vond knap de verre hoek en zette de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong.

Na een half uur meldde PEC zich voor het eerst. Gustavo Hamer probeerde het verrassend van grote afstand en Sergio Padt moest er een zweefduik uitgooien. In de tweede helft bracht trainer John Stegeman zijn Iraanse joker in het veld, maar Ghoochannejhad kon ditmaal niet voor magie zorgen. Sterker nog: vier minuten na de entree van de spits werd Hrustic gevonden door Charlison Benschop en kon de Australiër met een geplaatst schot voor 2-0 zorgen.

De lat voorkwam een volgende treffer van Hrustic, maar FC Groningen kon de wedstrijd rustig uitspelen. Buijs en de zijnen komen op zeven punten, passeren PEC op doelsaldo en melden zich in de middenmoot. De komende twee opdrachten van FC Groningen liegen er niet om: in een tijdsbestek van vier dagen speelt men uit tegen PSV én Ajax. PEC ontvangt de Eindhovenaren op zondag 29 september in eigen huis.