Inter onderstreept titelaspiraties met gemakkelijke zege in Derby della Madonnina

21-09-2019 22:42
26

De stadsderby van Milaan is een prooi geworden voor koploper Inter. De Nerazzurri hadden weinig te duchten van stadgenoot AC Milan en maakten in de tweede helft het verschil: 0-2.

Om aan te kunnen haken bij de top in de Serie A had AC Milan een overwinning nodig op stadgenoot Internazionale. De Rossoneri maakten echter niet al te veel indruk in de eerste helft van de wedstrijd, die verstoken bleef van veel hoogtepunten. Pas na rust kwam de wedstrijd echt los. Het was Marcelo Brozovic, de Kroatische middenvelder van Inter, die doel trof. Na lang overleg tussen de VAR en de scheidsrechter concludeerde beide heren dat de bal onderweg niet werd aangeraakt, waardoor er geen sprake was van buitenspel: 0-1.

De tegentreffer was het teken voor Milan om iets aanvallender te gaan denken. De defensie van Inter, waar Stefan de Vrij gewoon een basisplaats had, bleef echter eenvoudig overeind. Het waren juist de blauw-zwarten die het meeste gevaar stichtten en tien minuten voor tijd werd het duel in het slot gegooid. Romelu Lukaku was daarvoor verantwoordelijk: hij knikte een voorzet vanaf links knap in de verre hoek en scoorde daarmee in zijn eerste Milanese derby.

De overwinning van Inter onderstreept de titelaspiraties van de ploeg van trainer Antonio Conte. Met twaalf punten uit vier duels zijn de Nerazzurri uitstekend begonnen aan het Serie A-seizoen, terwijl de rood-zwarte stadgenoot moet vrezen voor weer een kleurloos seizoen. Milan heeft zes punten en staat negende.