De Jong kan stempel weer niet drukken; Barcelona lijdt beschamende nederlaag

21-09-2019 22:53 Laatste update: 22:56
175

Barcelona heeft zich op bezoek bij promovendus Granada geblameerd. De Catalanen, waar Frenkie de Jong als controleur in de basis stond, speelden bijzonder matig en gingen verdiend met 2-0 onderuit.

Door de afwezigheid van Sergio Busquets kreeg Frenkie de Jong de kans op 'zijn' positie als controleur. De middenvelder uit Arkel moest na de aftrap lijdzaam toezien hoe Granada zich direct naar de openingstreffer voetbalde: Barça-back Junior Firpo ging de fout in, waarna de thuisploeg de kans uitspeelde en Azeez de 1-0 tegen de touwen kopte.

Waar iedereen een stormloop van Barcelona verwachtte om de verhoudingen zo snel mogelijk weer te herstellen, kon Granada de aanvalsgolven van de bezoekers uit Catalonië eenvoudig afhouden. Het één en ander had te maken met het ontbreken van Lionel Messi, die wederom niet in de basis startte en pas aan het begin van de tweede helft inviel om de meubelen te redden. Zonder de ingevingen van Messi kon Barcelona in de eerste 45 minuten weinig tot niets creëren.

De Argentijnse superster kon zijn ploeg in de tweede helft niet redden. Het spel van Barça bleef stroperig en na 66 minuten werd de situatie alleen maar erger voor de ploeg van Ernesto Valverde. De bal ging op de stip na een handsbal van Arturo Vidal, waarna Alvaro Vadillo koel bleef en 2-0 maakte. De Catalanen toverden in de slotfase ook geen comeback meer uit de hoge hoed, waardoor de punten in het zuiden van Spanje bleven en Barcelona na vijf wedstrijden met zeven punten op de zevende plaats bivakkeert.