De Boer incasseert één doelpoging, maar Atlanta moet diep gaan voor overwinning

21-09-2019 23:55 Laatste update: 22-09-2019 10:40
21

Het Atlanta United van trainer Frank de Boer is zaterdagavond met de schrik vrijgekomen. San Jose Earthquakes kwam als nummer zes van de Western Conference naar Atlanta en speelde één uur lang met een man minder, maar moest in de blessuretijd pas buigen.

De Boer en zijn ploeg begonnen nochtans voortvarend aan de wedstrijd. Justin Meran kreeg al na vier minuten een afvallende bal voor zijn voeten en zag het leer via via in het net eindigen: 1-0. Eén lange bal van San Jose-doelman Mario Daniel Vega leidde echter de gelijkmaker in: Cristian Espinoza ging ervandoor op rechts, haalde de achterlijn en zag de bal via doelman Brad Guzan binnen caramboleren.

Diezelfde Espinoza greep zeven minuten na die 1-1 opnieuw de hoofdrol. De Argentijn had al geel op zak, ging nog eens in de fout en mocht inrukken. Atlanta United had een klein uur de tijd om de zege alsnog binnen te slepen, maar kreeg het tiental uit Californië niet meer op de knieën. San Jose leek curieus genoeg aan één doelpoging voldoende te hebben om een punt mee te nemen uit het Mercedes-Benz Stadium.

In de blessuretijd sloeg Atlanta echter alsnog onverbiddelijk toe. Emerson Hyndman en Gonzalo Martínez zorgden ervoor dat de punten toch nog in Georgia bleven. Atlanta is al langere tijd zeker van deelname aan de play-offs en speelt nog drie reguliere competitieduels, voordat men de landstitel mag verdedigen.