Reiziger ziet PSV voorbeeld Ajax volgen: 'Goed voor het Nederlandse voetbal'

Reiziger ziet PSV voorbeeld Ajax volgen: 'Goed voor het Nederlandse voetbal'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 09:08zo 22-09-2019 om 09:08

Michael Reiziger ziet dat PSV in navolging van Ajax nu ook grote talenten voortbrengt. De huidige assistent van trainer Erik ten Hag in Amsterdam, die bij beide clubs een verleden heeft, is blij met die ontwikkeling.

"Dat bij PSV nu veel jonge spelers doorbreken, is mooi. Ik weet niet of het slechts een momentopname is, dat moet je over een langere periode bekijken", vertelt Reiziger aan Het Parool. "Het zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal als die lijn bij PSV wordt doorgetrokken. Bij Ajax gebeurt het al decennia. Nu weer met Sergiño Dest. Net als bij Barcelona, daar is onlangs een speler van 16 jaar gedebuteerd, Ansu Fati. Fans kunnen zich daarmee identificeren."

Reiziger ziet dat de eisen in de Amsterdamse jeugdopleiding omhoog gaan. "Ajax heeft vorig seizoen met jonge spelers een hoog niveau gehaald. Maar als het niveau van het eerste omhoog gaat, moet het niveau van de jeugd ook omhoog. Zo simpel is het." Bang dat de doorstroom van talenten stokt, is hij absoluut niet. "Goede voetballers passen zich heel makkelijk aan. De grote talenten komen zeker bovendrijven. Die passen zich aan."

Ajax en PSV staan zondag vanaf 16.45 uur tegenover elkaar in het Philips Stadion.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat wordt PSV - Ajax?

(10247 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws