Van Dijk: 'Zei na zijn start bij Juve dat hij niet moet luisteren naar de media'

Van Dijk: 'Zei na zijn start bij Juve dat hij niet moet luisteren naar de media'

22-09-2019 09:56
25

Virgil van Dijk hoopt maandag in Milaan te worden gekroond tot Wereldvoetballer van het Jaar. De verdediger van Liverpool en Oranje nam eerder al de prijs voor Europees voetballer van het Jaar in ontvangst, waar hij Cristiano Ronaldo en Lionel Messi aftroefde.

"Kijk, je kunt mij als voetballer onmogelijk vergelijken met Messi of Ronaldo. Het enige dat je volgens mij kunt proberen, is te vergelijken welke impact we hebben gehad op onze teams. En zelfs dat is heel moeilijk", zegt de 28-jarige Van Dijk in het Algemeen Dagblad. Hij is 'hartstikke trots' op zijn UEFA-award, maar stelt meer te hebben met teamprijzen. Dat geldt ook voor de FIFA-prijs.

"Wat er ook uitkomt, het zal mij niet veranderen", zegt de mandekker. "Of ik het verdien? Wat ik vind, is dat we een fantastisch jaar achter de rug hebben. We hebben ook de Supercup weer binnen kunnen slepen in augustus. Dat voelt gewoon geweldig. Een verdediger wint niet vaak individuele prijzen. Volgens mij was Fabio Cannavaro in 2006 de laatste. Misschien is het wel weer een keertje tijd voor een verdediger."

Willem van Hanegem voorspelde een jarenlange hegemonie als beste verdediger ter wereld voor Van Dijk, als het 'laconieke' uit zijn spel verdwijnt. "Ik vind zelf ook dat ik nog kan verbeteren. Ik wil niet zeggen dat het per se dat laconieke is, zoals Van Hanegem het noemt. Op alle punten van een centrale verdediger kan ik nog vooruit. Maar dat hebben we allemaal. Tegen Matthijs de Ligt zei ik na zijn start bij Juventus dat hij vooral niet moet luisteren naar de media. Die schrijven wat de mensen willen lezen."