Hamstra over dure aanwinst: 'Salaris was een struikelblok, maar dat wegen we af'

Hamstra over dure aanwinst: 'Salaris was een struikelblok, maar dat wegen we af'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 13:14zo 22-09-2019 om 13:14

Laatste update: zondag 22 september 2019 om 13:16zo 22-09-2019 om 13:16

Commercie heeft een belangrijke rol gespeeld in de komst van Doan Van Hau naar SC Heerenveen, zo stelt technisch manager Gerry Hamstra. De Vietnamese linksback verdient een fors salaris, maar dat heeft de Friese club er wel voor over.

Heerenveen-shirts met de naam van Van Hau vliegen over de toonbank en Vietnamese journalisten komen naar de wedstrijden van de Friezen kijken. "Maar het belangrijkste is dat de desbetreffende speler straks bij de selectie zit", geeft Hamstra aan bij FOX Sports. "Daar gaat het uiteindelijk om. Hij heeft nu een paar keer meegetraind en het is gewoon een prima speler."

Hamstra kan echter niet ontkennen dat de komst van de linksback niet alleen om sportieve redenen is afgerond. "Het wordt groot uitgemeten en dat is ook logisch, omdat hij de eerste Vietnamees in de Eredivisie is. Het salaris dat wij hem moeten betalen (volgens regelgeving minimaal 436.000 euro per jaar voor spelers van buiten de EU) was een struikelblok, maar uiteindelijk wegen we zaken tegen elkaar af. De commercie heeft er toch een belangrijke rol in gespeeld en we hebben het voor elkaar gekregen om hem hierheen te halen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws