LIVE: PSV en Ajax delen de punten in tegenvallende topper (gesloten)

LIVE: PSV en Ajax delen de punten in tegenvallende topper (gesloten)

22-09-2019 18:37 Laatste update: 16:59
417

Het is zover: PSV en Ajax staan zondag tegenover elkaar in Eindhoven. De twee topclubs, vorig seizoen al verwikkeld in een spannende titelrace, staan beide op dertien punten. Op deze plek houdt VoetbalPrimeur je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Eredivisie-topper.

PSV en Ajax troffen elkaar dit seizoen al een keer. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal trokken de Amsterdammers aan het langste eind (2-0). De doelpunten werden toen gemaakt door Kasper Dolberg - inmiddels vertrokken naar OGC Nice - en Daley Blind.

PSV-trainer Mark van Bommel voert één wijziging door: Olivier Boscagli verliest zijn plek aan Michal Sadilek. Jorrit Hendrix vervangt opnieuw de geblesseerde Erick Gutíerrez. Bruma, Donyell Malen en Steven Bergwijn vormen de voorhoede, met kort daarachter de veelbesproken Mohamed Ihattaren.

De opstelling van PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadilek; Hendrix, Rosario, Ihattaren; Bruma, Malen, Bergwijn.

Bij Ajax begint Quincy Promes weer op 10. Donny van de Beek is terug van een hamstringblessure en is terug in de wedstrijdselectie, maar het is nog te vroeg voor negentig minuten. Trainer Erik ten Hag kiest verder voor de gebruikelijke namen.

De opstelling van Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Martínez, Promes; Ziyech, Tadic, Neres.