Odgaard mist strafschop en vergeet Heerenveen naar zege op Utrecht te schieten

22-09-2019 14:07
32

Het duel tussen SC Heerenveen en FC Utrecht heeft geen winnaar opgeleverd. In de tweede helft kregen de Friezen de beste kansen op de zege en mocht Jens Odgaard zelfs aanleggen voor een strafschop, maar hij miste en Heerenveen won niet: 1-1.

Zoals zovaak kreeg het publiek in het Abe Lenstra Stadion een open wedstrijd te zien. Vooral in de eerste helft kregen beide ploegen voldoende mogelijkheden op een doelpunt en het bezoek uit de Domstad slaagde er daadwerkelijk in om de bal in het net te krijgen. Een knappe lange bal over de Friese defensie viel voor de voeten van Gyrano Kerk, die oog in oog met Warner Hahn rustig bleef en scoorde: 0-1.

Lang kon Utrecht niet genieten van de voorsprong, want Chidera Ejuke schoot Heerenveen tien minuten later al langszij. Hij schatte een goede actie van Mitchell van Bergen op waarde en plaatste de bal keurig in de verre hoek (1-1), waarna de Nigeriaan even later ook een grote kans op 2-1 liet liggen. De amusementswaarde van de eerste helft bleef hoog, maar goals vielen er niet meer.

Na rust gingen beide teams iets voorzichtiger op zoek naar een doelpunt. Het was vooral de thuisploeg die daar ook kansen voor kreeg, maar met name Jens Odgaard had namens Heerenveen het vizier niet op scherp staan. De Deense spits kreeg een kwartier voor tijd zelfs vanaf de stip de kans om te scoren, maar ook die kans liet hij aan zich voorbij gaan.

Een gelijkspel was na negentig minuten dan ook een logisch resultaat. Heerenveen blijft daarmee in de onderste regionen van de Eredivisie bivakkeren, terwijl Utrecht in de brede middenmoot staat.