Late domper voor Dortmund, Valencia kan niet winnen van hekkensluiter

22-09-2019 19:56 Laatste update: 19:58
8

Borussia Dortmund is zondagmiddag tegen vervelend puntenverlies aangelopen in Duitsland. Een eigen doelpunt van Thomas Delaney kostte de Bundesliga-grootmacht twee punten. Ondertussen blijft Valencia kwakkelen in de Spaanse competitie.

Dortmunt morst in slotfase
Borussia Dortmund is zondagavond tegen puntenverlies aangelopen. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt bleef de formatie van trainer Lucien Favre op 2-2 steken. Axel Witsel en Jadon Sancho scoorden voor BVB en André Silva maakte tussendoor de 1-1. Controleur Thomas Delaney werd in de 88e minuut de schlemiel van de avond door een voorzet in eigen doel te werken. Dortmund heeft nu tien punten uit vijf duels, drie minder dan koploper RB Leizpig. Bayern München staat op elf punten.

Valencia blijft kwakkelen
Leganés heeft z'n eerste punt van het prille Primera Division-seizoen binnen. In Mestalla eindigde het uitduel met Valencia in een remise: 1-1. Dani Parejo schoot de ploeg van Oranje-goalie Jasper Cillessen op voorsprong, Oscar Rodriguez maakte voor rust gelijk.  Valencia, over anderhalve week tegenstander van Ajax in de Champions League, heeft nu vijf punten en staat op een magere dertiende plaats.

Eerste punt op vreemde bodem voor Lille
Na twee opeenvolgende uitnederlagen in de Ligue 1 heeft Lille zondag z'n eerste punt op vreemde bodem gepakt. Op bezoek bij Rennes werd het 1-1. Jonathan Ikoné opende kort na rust de score namens de gasten, Adrién Hunou tekende twintig minuten later voor de eindstand. Lille staat na zes gespeelde duels op tien punten, twee minder dan koploper PSG. De regerend koploper komt om 21.00 uur in actie tegen Olympique Lyon.

Kluivert verslaat Dijks en Denswil
Edin Dzeko heeft AS Roma zondagmiddag een zege bezorgd op Bologna. In de 94e minuut maakte de winnende 2-1 in de 94e minuut. Justin Kluivert viel na de pauze in bij de gasten, Mitchell Dijks en Stefano Denswil stonden in de basis bij Bologna. Jerdy Schouten kwam opnieuw niet in actie namens z'n nieuwe club.

Napoli boekte een 4-1 overwinning bij Lecce. Grote man: Fernando Llorente. De Spaanse routinier scoorde twee keer. Hirving Lozano begon op de bank en viel in de 73e minuut in voor Arek Milik. Napoli heeft negen punten, drie minder dan het nog feilloze Internazionale.