Spelersrapport: één 8 en één 4 na tegenvallende topper tussen PSV en Ajax

Spelersrapport: één 8 en één 4 na tegenvallende topper tussen PSV en Ajax

22-09-2019 18:55 Laatste update: 19:35
318

De Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax leverde zondag geen winnaar op: 1-1. VoetbalPrimeur maakt rapport op van de tegenvallende titanenstrijd in Eindhoven.

PSV

Jeroen Zoet - 6,5: In zijn 250ste officiële optreden voor PSV wist Zoet zijn doel niet schoon te houden. Aan de goal van Promes kon hij echter niets doen. Keepte verder een prima wedstrijd.

Denzel Dumfries - 6,5: Aanvallend kon Dumfries niet veel betekenen voor PSV, maar de rechtsback speelde Neres vakkundig uit de wedstrijd. Bij de 0-1 van Ajax lag het wel open.

Timo Baumgartl - 7: Scoorde in twee van zijn laatste drie wedstrijden, maar moest zich tegen Ajax vooral focussen op verdedigen. Dat ging hem hem heel aardig af. Baumgartl bewijst zich als een waardige opvolger van Daniel Schwaab.

Nick Viergever - 6,5: Een solide wedstrijd van Viergever, zoals we van de verdediger gewend zijn. Hij vertoont zelden uitschieters naar boven of beneden. Dat was ook tegen zijn oude club Ajax het geval.

Michal Sadilek - 5: Kreeg de voorkeur boven Boscagli en liep in eerste helft tegen een gele kaart aan. Daardoor moest Sadilek met de handrem erop spelen en dat kwam zijn normaal zo agressieve spel niet ten goede. Werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Jorrit Hendrix - 6: Kwam na rust meer in zijn kracht te spelen als stofzuiger op het PSV-middenveld. Verder dan een magere voldoende komt Hendrix echter niet.

Pablo Rosario - 6,5: Ligt de laatste weken niet goed bij de supporters van PSV en werd ook tegen Ajax getrakteerd op een paar fluitconcertjes. Rosario kan echter terugkijken op een prima wedstrijd.

Mohamed Ihattaren - 8: De laatste dagen wordt er veel gezegd en geschreven over Ihattaren; het is allemaal terecht. Met een paar magnifieke acties was hij één de grote smaakmaker in Eindhoven. Na de 0-1 van Ajax nam Ihattaren zijn ploeg op sleeptouw. Een genot om naar te kijken.

Bruma - 6: Vooraf werd gedacht dat de snelle aanvallers van PSV het de relatief trage Ajax-defensie lastig zou maken, maar dat bleek in de realiteit tegen te vallen. Bruma kon zich niet onderscheiden.

Donyell Malen - 7: Met zijn negende doelpunt in zijn laatste 355 wedstrijdminuten hielp hij PSV aan een punt tegen Ajax. Malen is in bloedvorm, al had hij het tót de slotfase lastig.

Steven Bergwijn - 5,5: Had zich graag willen laten zien tegen de club die hem deze zomer op het oog had als potentiële opvolger van Neres of Ziyech. Tussen willen en kunnen zit echter een verschil: Bergwijn viel tegen.

Invallers

Cody Gakpo - x: Viel na 76 minuten in voor Hendrix en leidde de 1-1 van Malen in, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Olivier Boscagli - x: Viel na 76 minuten in voor Boscagli en speelde te kort voor een beoordeling.

AJAX

Andre Onana - 7: De beste keeper van de Eredivisie moest één keer vissen. Zijn persoonlijke hoogtepunt was de redding op de vrije trap van Ihattaren, waarmee hij Ajax nét voor de openingstreffer van Promes op de been hield.

Sergiño Dest - 6: De laatste weken is er veel te doen om Dest. In Eindhoven kon hij de hype niet helemaal waarmaken: de rechtsback had zijn verdedigende zaakjes op orde, maar kon aanvallend niet veel toevoegen.

Joël Veltman - 7: Een sterk optreden van Veltman, die nauwelijks in de problemen kwam tegen de snelle aanvallers van PSV. De flits van Gakpo en Malen voor de gelijkmaker ging hem echter net wat te snel.

Daley Blind - 6: Het affiche in Eindhoven was bijzonder, maar de prestatie van Blind niet. Wel was het genoeg voor een voldoende. Tot de 1-1 van PSV was er niet echt een vuiltje aan de lucht voor de verdediger.

Nicolás Tagliafico - 6: Het kan niet elke drie dagen feest zijn met Tagliafico. PSV zette het goed vast, waardoor de Argentijn nauwelijks werd bereikt aan de linkerkant.

Lisandro Martínez - 6: Blonk uit in het gewonnen Champions League-duel met Lille OSC, maar kon tegen PSV geen vuist maken. Buiten een paar stevige tackles viel de Argentijn niet op.

Edson Álvarez - 6: In de openingsfase dook Álvarez een paar keer op voor het doel van PSV, maar gedurende de wedstrijd werd de rol van de Mexicaan steeds kleiner. Een krappe voldoende.

Quincy Promes - 6,5: Erg ongelukkig, tot de 62ste minuut. Met een schot in de linkerhoek brak hij de ban namens Ajax. Daarmee maakte hij zijn gemiste kans op slag van rust goed.

Hakim Ziyech - 5: Ziyech en PSV-uit, het is geen gelukkig huwelijk. De Ajax-vedette was enorm slordig, wist zich niet te herstellen en kan dus terugkijken op wederom een matig optreden in Eindhoven.

Dusan Tadic - 5,5: Natuurlijk is Tadic met zijn goals en assists (vandaag weer één) van levensbelang voor Ajax, maar de aanvoerder verkeert niet in zijn beste vorm. Maakte tegen PSV opvallend vaak de verkeerde keuze.

David Neres - 4: Wat is er met Neres aan de hand? De Braziliaan heeft het hele seizoen nog niets laten zien en die lijn trok hij door tegen PSV. Ruim twintig minuten voor tijd werd hij uit zijn lijden verlost.

Invaller

Donny van de Beek - x: Viel na 69 minuten in voor Neres en speelde dus te kort voor een beoordeling.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)