Liverpool wint topper op Stamford Bridge, Arsenal komt met de schrik vrij

22-09-2019 19:25
14

Liverpool mag zich voorlopig koploper van de Premier League noemen. Door op bezoek bij Chelsea met 1-2 te winnen is het gat met Manchester City vijf punten. Arsenal is voor eigen publiek met de schrik vrijgekomen tegen Aston Villa.

Chelsea - Liverpool 1-2
Liverpool zette Chelsea vanaf het eerste moment onder druk en zocht al snel naar een vroeg openingsdoelpunt. Die viel na veertien minuten spelen. Trent Alexander-Arnold schoot ongenadig hard raak uit een vrije trap, die veroorzaakt werd door Andreas Christensen.

Het duurde lang voor Chelsea Liverpool pijn kon doen. Tammy Abraham kreeg na 24 minuten de grootste kans voor de Londenaren. Niet veel later leek Cesar Azpilicueta gelijk te maken, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Roberto Firmino kopte Liverpool vervolgens naar een 0-2 voorsprong.

Liverpool leek Chelsea in de tang te hebben, maar in de slotfase van de tweede helft werd het toch weer spannend op Stamford Bridge. N'Golo Kanté miste een grote kans na een uur spelen, maar schoot tien minuten later alsnog raak. Alisson-vervanger Adrián moest in de slotfase een aantal keren gestrekt gaan om de gelijkmaker te voorkomen. Ook Michy Batshuayi liet een grote kans op 2-2 liggen.

Arsenal - Aston Villa 3-2
Arsenal leek een week na de remise tegen Watford opnieuw kopje onder te gaan, maar een blamage tegen Aston Villa werd ternauwernood voorkomen. In het Emirates Stadium werd het 3-2 voor Arsenal. Promovendus Aston Villa, waar Anwar El Ghazi in de basis begon, kreeg de thuishaven van The Gunners stil nadat John McGinn na twintig minuten voor 0-1 zorgde.

Arsenal leek de schade na 59 minuten te herstellen (strafschop Pépé), maar na een minuut maakte recordaankoop Wesley Moraes weer 1-2. Het publiek van Arsenal zag de bui al hangen, maar kon in de slotfase alsnog juichen. Eerst maakte Calum Chambers gelijk en Pierre Emerick-Aubameyang zorgde kort daarna voor de voorsprong: 3-2.

Na zes wedstrijden staat Arsenal op de vierde plek in Engeland. De Londenaren hebben elf punten verzameld. Aston Villa staat achttiende.