De Eredivisie-flops: duo's van Ajax en Feyenoord en bad boy Bazoer

De Eredivisie-flops: duo's van Ajax en Feyenoord en bad boy Bazoer

23-09-2019 11:00
57

Het voorbije Eredivisie-weekend stond compleet in het teken van PSV-Ajax. Twee sterren uit Amsterdam zijn opgenomen in ons floplijstje. Riechedly Bazoer, van mede-koploper Vitesse, krijgt daarnaast een dikke onvoldoende.

Edgar Ié (Feyenoord)
De Portugese stopper van Feyenoord maakte tijdens zijn eerste weken in de Eredivisie een aardige indruk, maar op bezoek in Drenthe leek het zondagmiddag nergens op. Invaller Marcos Senesi beleefde trouwens ook een wedstrijd om snel te vergeten. 

Lars Nieuwpoort (RKC Waalwijk)
RKC kreeg billenkoek van Sparta (4-0) en dat had grotendeels te maken met de defensieve chaos bij de Waalwijkers. De ervaren Nieuwpoort stapelde fout op fout. 

Miquel Nelom (Willem II)
Zijn officiële debuut in het rood-wit-blauw, een week eerder tegen Heracles Almelo, viel in het water en ook de tweede wedstrijd van Nelom namens Willem II verliep erg slecht. De Tilburgers wonnen, maar de linksback bakte er niets van. 

Samuel Scheimann (VVV-Venlo)
Af en toe hadden we medelijden met Scheimann. In het Koning Willem II Stadion werd de linkspoot keer op keer in de luren gelegd door Ché Nunnely. Telkens weer liep de jonge aanvaller uit de rug van Scheimann weg. 


Hakim Ziyech (Ajax)
Onherkenbaar slecht, Ziyech tijdens de kraker in Eindhoven. De Marokkaanse stilist van Ajax had het totaal niet. Blijkaar kampt zelfs de beste speler van de Eredivisie soms met een offday. 

Riechedly Bazoer (Vitesse)
Bazoer had natuurlijk rood moeten krijgen voor een bezopen actie tijdens Vitesse-Fortuna Sittard. De middenvelder plantte zijn noppen zó in het gezicht van Mark Diemers. Het is niet de eerste keer dat Bazoer zich misdraagt. Ditmaal kwam hij er mee weg. 

Mustafa Saymak (PEC Zwolle)
Op bezoek bij FC Groningen kwam PEC zaterdagavond dramatisch voor de dag. Slechtste speler van de XI van Stegeman: Saymak. 

David Neres (Ajax)
Neres heeft 'het' dit seizoen nog niet. Waar is de fijne speler van vorig seizoen gebleven, de Neres die Europa en de Eredivisie in vuur en vlam zette en een plek wist te bemachtigen in de nationale ploeg van Brazilië? In Eindhoven werd de vleugelaanvaller na 70 matige minuten gewisseld. 

Bilal Ould-Chikh (ADO Den Haag)
Na een uur invallen, een penalty veroorzaken en voor het laatste fluitsignaal gewisseld worden: dan weet je bij voorbaat dat je naam in het floplijstje van VP gaat opdoemen. Ould-Chick beleefde een nachtmerrie tegen AZ. 

Jens Odgaard (sc Heerenveen)
Wat was-ie gefrustreerd, na z'n tweede gemiste penalty alweer van dit seizoen. Heerenveen-spits Odgaard is tijdens zijn eerste weken in Nederland vooral erg onfortuinlijk. 

Sam Larsson (Feyenoord) 
Na de 20e minuut zakte Feyenoord compleet door het ijs in Emmen. De formatie van Jaap Stam gaf een 2-0 voorsprong uit handen. Achterin was het een gatenkaas, in de voorhoede ging alles verkeerd. Larsson deed werkelijk niets goed. 

Wie vond jij de absolute flop van speelronde zeven? Welke namen ontbreken in dit lijstje? Deel je mening in de comments!