Basisspeler De Jong kan nipte nederlaag tegen Real Madrid niet voorkomen

22-09-2019 22:52 Laatste update: 23:03
28

Real Madrid heeft de kater van de harde nederlaag tegen Paris Saint-Germain weggespoeld met een overwinning op het Sevilla van Luuk de Jong. Een late goal van Karim Benzema was genoeg voor de zege, waardoor De Koninklijke gedeeld koploper is van de Primera Division.

De Jong kreeg tegen Real het vertrouwen van Julen Lopetegui, nadat hij de afgelopen wedstrijden ontbrak. Raphaël Varane en Sergio Ramos kregen de taak om De Jong uit te schakelen. Dat lukte aardig, want Sevilla kreeg in de eerste helft weinig kansen. De Jong had na acht minuten een kopkans, maar daarna hield Real de pot dicht. De Koninklijke stichtte via Eden Hazard en Dani Carvajal het grootste gevaar. Gescoord werd er niet.

De wedstrijd in Andalusië haalde geen hoog niveau. Sevilla probeerde via Jesus Navas en Franco Vazquez De Jong te vinden, maar de Madrileense defensie stond goed en hield de Nederlander van scoren af. Benzema zette Real na iets meer dan een uur spelen op voorsprong. Carvajal combineerde met Gareth Bale en bediende de Franse spits, die net iets teveel ruimte kreeg. Hij kopte binnen: 0-1.

Javier Hernández maakte in de slotfase gelijk voor Sevilla, maar de treffer van de Mexicaan werd na inmenging van de VAR vanwege buitenspel afgekeurd. Na 93 minuten floot de scheidsrechter af. Real gaat samen met Athletic Bilbao aan kop, al heeft laatstgenoemde club een beter doelsaldo.