Neymar opnieuw de held van Paris Saint-Germain: late zege op Olympique Lyon

Neymar opnieuw de held van Paris Saint-Germain: late zege op Olympique Lyon

22-09-2019 23:06
9

Paris Saint-Germain heeft op het nippertje drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Olympique Lyon. De topclub uit Parijs had Neymar nodig om dat voor elkaar te krijgen: de winnende goal viel pas in de 87e minuut.

Het is dit seizoen niet de eerste keer dat Neymar een wedstrijd van PSG in de slotfase beslist. Vorige week tegen Strasbourg scoorde de Braziliaan in de 92e minuut (!) met een omhaal (!). Tegen Lyon ging het wederom moeizaam, maar daarbij moet worden gezegd dat PSG de eerste helft domineerde en meer dan tien kansen kreeg. Aan de andere kant moest PSG het doen zonder bepalende spelers als Kylian Mbappé, Edinson Cavani en Mauro Icardi. 

Lyon was allesbehalve kansloos tegen PSG en kwam in de eerste helft ook tot veel kansen. Memphis Depay kreeg er twee. Het leek er sterk op dat de wedstrijd zou eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, maar Neymar schoot in de 87e minuut raak. De aanvaller speelde zichzelf vrij, combineerde wat met een ploeggenoot en passeerde Anthony Lopes met een schot in de verre hoek.

PSG gaat na zes duels aan kop en heeft vijftien punten. Lyon doet het vooralsnog matig met een negende plek.