Kicker: Dortmund overweegt verkoop van Sancho, Bosz moet vrezen

Kicker: Dortmund overweegt verkoop van Sancho, Bosz moet vrezen

23-09-2019 07:58
21

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz moet serieus vrezen voor een vertrek van groeibriljant Kai Havertz. De twintigjarige spelmaker zou zomaar eens kunnen profiteren van ontwikkelingen bij Borussia Dortmund, stelt Der Kicker.

BVB wilde Jadon Sancho afgelopen zomer nog niet verkopen, maar lijkt inmiddels toch welwillend tegen een verkoop van de Brit te staan. De vleugelaanvaller ligt nog tot medio 2022 vast in Dortmund en heeft geen gelimiteerde afkoopsom in zijn contract staan, waardoor de club in staat is om minstens honderd miljoen euro voor Sancho te vragen.

Aangezien jong talent van eigen bodem gewild is bij Premier League-clubs, is het volgens Der Kicker niet ondenkbaar dat bijvoorbeeld Manchester United de portemonnee trekt voor Sancho. In dat geval zou Borussia Dortmund de geïncasseerde transfersom kunnen herinvesteren en Havertz kunnen benaderen. De huidige nummer drie van de Bundesliga zal dan wel zijn eigen transferrecord moeten verpulveren: BVB betaalde deze zomer circa dertig miljoen euro om Mats Hummels terug te halen, maar de marktwaarde van Havertz wordt geschat op negentig miljoen.

De vijfvoudig Duits international heeft in Leverkusen nog een driejarig contract. Ook Bayern München lijkt hem graag aan de selectie toe te willen voegen