Van Gelder, Advocaat en Mulder over Álvarez: 'Alsof hij zwemvliezen aan heeft'

Van Gelder, Advocaat en Mulder over Álvarez: 'Alsof hij zwemvliezen aan heeft'

23-09-2019 08:48
58

Rondo-presentator Jack van Gelder besprak zondagavond samen met zijn tafelgasten het middenveld van Ajax. Edson Álvarez kwam er bekaaid vanaf, kompaan Lisandro Martínez kon wél op lof van de presentator en van de aangeschoven Youri Mulder en Dick Advocaat rekenen.

Álvarez, Martínez en Quincy Promes kregen in aanloop naar de kraker tegen PSV nog kritiek van onder meer Johan Derksen, omdat er te weinig voetbal in het Ajax-middenveld zou zitten. Mulder typeert het drietal echter als een 'verstandig middenveld'. "Martínez kan wel aardig voetballen, hoor", aldus Advocaat. "Hij is iemand die dé pass durft te geven, geweldig."

Zijn Mexicaanse kompaan heeft die kwaliteiten niet, meent de oud-bondscoach. "Álvarez geeft alleen maar de passes die iedereen kan zien." Van Gelder mengt zich in de discussie en stelt dat Álvarez loopt 'alsof hij zwemvliezen aan heeft'. "Hij heeft zo'n vreemde loop!"

Of Ten Hag nog langer vasthoudt aan dit drietal, zal overigens nog moeten blijken. Donny van de Beek keerde terug na één maand afwezigheid en maakte zondag tegen PSV weer minuten.