'UEFA overweegt hervormingen: Nations League-degradanten komen goed weg'

'UEFA overweegt hervormingen: Nations League-degradanten komen goed weg'

23-09-2019 16:57 Laatste update: 17:52
31

De UEFA gaat de eerste editie van de Nations League aan een kritische beschouwing onderwerpen, meldt het persbureau DPA maandagmiddag. Met name de vier degradanten uit Divisie A lijken te gaan profiteren van de op handen zijnde hervormingen, mochten die daadwerkelijk doorgevoerd worden.

Duitsland, IJsland, Kroatië en Polen eindigden onderaan in hun poules en degraderen normaal gesproken naar Divisie B. De UEFA wil het aantal landen in de hoogste divisie echter uitbreiden van twaalf naar zestien. Dit zou inhouden dat promovendi Denemarken, Zweden, Oekraïne en Bosnië-Herzegovina én de vier degradanten zeker zijn van een plekje in Divisie A. Wat voor gevolgen deze maatregel heeft voor de indeling van Divisies B (twaalf landen), C (vijftien landen) en D (zestien landen), zal nog moeten blijken.

In het najaar van 2018 en juni 2019 werd de eerste editie van de Nations League afgewerkt. Nederland haalde direct de eindronde én de finale, waarin het verloor van gastland Portugal. Na het EK van 2020 staat de volgende ronde op het programma. De UEFA gaat zich nog buigen over de manier waarop deze gelinkt wordt aan kwalificatie voor het WK van 2022.