'Slechtste Ajax aller tijden in de Champions League hoor ik al. Onzin, ophouden'

'Slechtste Ajax aller tijden in de Champions League hoor ik al. Onzin, ophouden'

23-09-2019 18:42 Laatste update: 19:36
107

We moeten in Nederland stoppen met het overdreven kritisch benaderen van Ajax. Volgens journalist Maarten Wijffels ligt het verwachtingspatroon in Nederland veel te hoog. 

"Belachelijk", zegt de journalist in de Eredivisiepodcast van het Algemeen Dagblad. "Daar ligt nu een verwachtingspatroon op, als Erik ten Hag na een wedstrijd zegt: ik zie goede dingen, we hebben tegen een verdedigende tegenstander een keer of vijf doorheen gespeeld, dan wordt hij in een deel van de media weggehoond. Het slechtste Ajax aller tijden hoor ik al in de poulefase van de Champions League. Onzin, ophouden."

Wijffels zag Ajax zondag met 1-1 gelijkspelen tegen concurrent PSV en vindt dat de Amsterdammers op het moment verder zijn dan de tegenstander uit Eindhoven. "Ajax is verder, dat is heel helder", vervolgt hij. "Dat PSV niet verloren heeft geeft ze daar een beetje tijd. Ze staan nog gelijk, voor allebei is dit niet zo gek, een gelijkspel."

Ajax speelt woensdag het Eredivisie-duel tegen Fortuna Sittard. Om 20:45 uur wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA. Ook PSV speelt woensdag, de ploeg van Mark van Bommel neemt het om 18:30 op tegen FC Groningen.