'Feyenoord had vanwege Ayoub en Van der Heijden geen budget voor spits'

'Feyenoord had vanwege Ayoub en Van der Heijden geen budget voor spits'

23-09-2019 20:45
101

Feyenoord wilde tegen het einde van de transferperiode nog een spits aantrekken, maar slaagde daar niet in. Onder meer omdat Yassin Ayoub en Jan-Arie van der Heijden in Rotterdam-Zuid bleven, was er geen budget beschikbaar. Dat vertelt Feyenoord-watcher Sinclair Bischop van RTV Rijnmond.

Feyenoord doet het momenteel zonder vaste centrumspits. Nicolai Jörgensen was op de weg terug, maar raakte maandag opnieuw geblesseerd bij Jong Feyenoord. Bij FC Rijnmond komt het spitsenprobleem ter sprake.

Wedden

Meer odds

"Feyenoord was in de laatste dagen van de transfermarkt nog bezig met een spits, maar mede omdat Ayoub en Van der Heijden niet vertrokken, was er geen salarisbudget vrij en kon Feyenoord er in de laatste dagen geen spits bijhalen", zegt Bischop.

"Sjaak Troost heeft zich gek laten maken door het aantrekken van Marcos Senesi, met het idee dat ze hem over een aantal jaar kunnen verkopen", voegt commentator Emile Schelvis toe. "Dat zou dan op het conto van Troost komen. Die is enthousiast geworden zodat zijn interimperiode als technisch directeur toch nog een bepaald cachet zou kunnen krijgen."

"Wat is nou de maatstaf? Sportief of het financiële plaatje? Ze hadden gewoon een spits nodig. Nu krijgen ze wéér de rekening gepresenteerd."