Van der Sar haalt uit en neemt het op voor Ajax-fans: 'Zo kan het niet langer'

Van der Sar haalt uit en neemt het op voor Ajax-fans: 'Zo kan het niet langer'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 22:40ma 23-09-2019 om 22:40

Laatste update: maandag 23 september 2019 om 23:11ma 23-09-2019 om 23:11

Edwin van der Sar heeft in zijn column in De Telegraaf zijn ongenoegen geuit over de beslissing van ADO Den Haag en de gemeente om opnieuw geen Ajax-fans toe te laten bij de uitwedstrijd tegen ADO. Ajax liet in een officieel statement al weten not amused te zijn. Van der Sar doet er een schepje bovenop.

Vanwege de supportersrivaliteit zijn Ajax-fans al jaren niet welkom in Den Haag. Ajax zoekt naar een oplossing, maar heeft deze week opnieuw nul op het rekest gekregen: de fans zijn ook dit jaar niet welkom in het Cars Jeans Stadion. 

Van der Sar stelt dat Ajax al jaren bezig is met ADO om ervoor te zorgen dat Amsterdamse fans wél weer welkom zijn. 'We zijn op dit moment een speelbal tussen de gemeente Den Haag en de club ADO. Die vormen een soort twee-eenheid', schrijft Van der Sar.

'Al een aantal jaren worden de fans van Ajax er nu van weerhouden om hun ploeg in Den Haag te steunen. Maar het staat in de regels van de KNVB en de ECV dat een club kaarten beschikbaar moet stellen aan de bezoekende partij. Ajax biedt elk jaar kaarten aan voor de wedstrijd in de ArenA aan de ADO-supporters, maar die neemt de club niet af.'

Van der Sar wijst op de Europa League-wedstrijden die AZ (dat tot 2020 in Den Haag speelt) tegen Partizan Belgrado, Manchester United en Astana in Den Haag gaat spelen. 'Die supportersgroepen, waarvan enkele toch heel fanatiek ook, mogen de hele dag in de stad Den Haag rondlopen en van het openbaar vervoer gebruik maken. Als je weet dat dit wel mag, is het vreemd dat vijf bussen met Ajax-fans te veel zijn. Ajax heeft dit inmiddels bij de KNVB neergelegd. We willen een uitspraak over deze kwestie, want zo kan het echt niet langer.'

Lees hier de volledige column van Van der Sar 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws