'De la Vega komt niet over de brug: Roda JC in financiële problemen'

'De la Vega komt niet over de brug: Roda JC in financiële problemen'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 23:08ma 23-09-2019 om 23:08

Roda JC zit in de financiële problemen omdat Mauricio Garcia de la Vega, de beoogde nieuwe eigenaar van Roda, niet met het beloofde geld over de brug komt. Het is onduidelijk wie nu de salarissen gaat betalen.

Dat meldt de Limburger maandagavond. Garcia de la Vega bereikte afgelopen zomer een akkoord over de overname van 79,98% van de aandelen, die in bezit waren van eigenaar Frits Schrouff. 'De Mexicaan stelde zich garant voor de tekorten, maar heeft tot op heden nog geen euro in de club gestoken' zo schrijft de Limburger. 

Roda had afgelopen zomer ook al problemen met het betalen van de salarissen. Directeur Hessel Meijer schoot toen drie ton voor. Garcia de la Vega zou een lening hebben afgesloten bij een Duitse partij, maar dat bedrag is inmiddels gebruikt om Meijer terug te betalen. 'Hoe de lonen deze maand betaald gaan worden, is onduidelijk. Binnen Roda JC groeit de weerstand tegen Garcia de la Vega ondertussen', schrijft de krant. 

De la Vega ontkent tegenover de Limburger dat er problemen zijn met de salarisbetaling en zegt dat het 'absoluut niet waar' is dat er eerder geld werd voorgeschoten. Klopt het dat Roda geld geleend heeft van een Duitse partij? "We zullen uiteraard iedere bron aanboren om Roda op financieel vlak te versterken", zegt hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws