Slechte start Senesi: 'Denk dat Feyenoord nog hoop lol aan hem gaat beleven'

Slechte start Senesi: 'Denk dat Feyenoord nog hoop lol aan hem gaat beleven'

24-09-2019 06:55
59

Arie Haan tilt niet zwaar aan de slechte start van Marcos Senesi bij Feyenoord. De 22-jarige centrale verdediger zag zijn debuutwedstrijd in een 3-3 gelijkspel tegen FC Emmen eindigen zondag.

Haan was trainer van Feyenoord toen de eerste Argentijnen neerstreken in Rotterdam-Zuid: Eerst Patricio Graff en Pablo Sánchez, later Tati Montoya en Julio Ricardo Cruz. "Het zijn vaak mannetjes, maar wel gevoelig", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Even met zo'n jongen praten na een vervelend debuut, even uitleggen dat het nu ineens om hem gaat. Als Feyenoord had gewonnen, was het een slippertje geweest. Nu het 3-3 werd, is zijn matige debuut direct een item."

De oud-international, die verder onder meer aan het roer stond bij VfB Stuttgart, FC Nürnberg, Anderlecht en Standard Luik, ziet verzachtende omstandigheden. "Senesi kwam natuurlijk ineens in een elftal dat totaal niet draaide en zonder vertrouwen speelde. Ga dan meer eens de boel op sleeptouw nemen. Dat is heel moeilijk als je nog nooit een wedstrijd met je ploeggenoten hebt gespeeld."

Desondanks zag Haan genoeg beelden om vertrouwen te houden in de miljoenenaankoop van Feyenoord. "Die jongen gaat zijn draai heus wel vinden. Hij is sterk aan de bal, speelt ook wel met lef. En verdedigen kunnen al die Argentijnen wel. Ja, zijn debuut was niet best. Nou en? Ik denk echt dat Feyenoord nog een hoop lol aan hem gaat beleven."