Ten Hag weer afgetroefd door Pochettino: één punt tekort voor FIFA-gala

Ten Hag weer afgetroefd door Pochettino: één punt tekort voor FIFA-gala

24-09-2019 07:22 Laatste update: 08:05
65

Het had niet veel gescheeld of Erik ten Hag had zich maandagavond in La Scala in Milaan mogen melden. De Ajax-trainer haalde echter net niet genoeg stemmen om zich in de top-drie van de stemlijst te melden.

Ten Hag haalde de shortlist van tien man en kreeg 26 punten van de stemgerechtigde journalisten, collega-trainers en aanvoerders van de nationale teams. Uiteindelijk kreeg hij 26 punten, net zoveel als Djamel Belmadi, die Algerije naar winst van de Afrika Cup leidde. Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) - Ten Hags kwelgeest in de halve finale van de Champions League - kreeg welgeteld één punt meer, haalde de top-drie en mocht maandag afreizen naar Milaan voor de uitreiking.

Jürgen Klopp en Pep Guardiola behoorden eveneens tot de drie uitverkorenen: de Liverpool-manager ging uiteindelijk met de Award aan de haal en volgde de Franse bondscoach Didier Deschamps op. De Amerikaanse Jill Ellis troefde Sarina Wiegman en Phil Neville af en werd verkozen tot beste vrouwelijke coach van 2019.