Vroeger was Edwin van der Sar mijn grote voorbeeld. Inderdaad, een man

"Vroeger was Edwin van der Sar mijn grote voorbeeld. Inderdaad, een man"

Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019 om 07:35di 24-09-2019 om 07:35

Sari van Veenendaal werd maandag tijdens het FIFA-gala in Milaan uitgeroepen tot de allereerste Doelvrouw van het Jaar.  Voor de keepster van de Oranje Leeuwinnen is het na de Gouden Handschoen op het WK de tweede individuele prijs.

"Het is vooral mooi dat er nu überhaupt een prijs is", reageert Van Veenendaal in gesprek met De Telegraaf. "Het zorgt ervoor dat meisjes durven te dromen. Vroeger was Edwin van der Sar mijn grote voorbeeld. Inderdaad, een man. Pas later kwam Hope Solo, zij was eigenlijk de eerste vrouwelijke topkeeper."

"Ik vond haar tof en om beter te worden, was ik altijd op zoek naar filmpjes van haar", vervolgt de keepster van Atlético Madrid. "Als kind word je gestimuleerd door idolen. Tegenwoordig zijn er gelukkig vele rolmodellen en deze prijs spoort jonge meisjes alleen maar meer om de job van doelvrouw op zich te nemen. Als voetballer speel je om mensen blij te maken en ze iets te geven. Dat vervult me met trots."

Van Veenendaal stond maandag naast Lionel Messi op het podium en dus niet naast landgenoot Virgil van Dijk. "Ja, ik had gehoopt dat Virgil zou winnen. Ik vind hem fantastisch en bewonder hoe hij Oranje als speler en mens vertegenwoordigt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws