Perez: 'Hij staat in belangstelling voor 70 miljoen, Ihattaren er niet ver achter'

Perez: 'Hij staat in belangstelling voor 70 miljoen, Ihattaren er niet ver achter'

24-09-2019 09:08
125

Kenneth Perez is enorm onder de indruk van Mohamed Ihattaren. De Deense analist zag de spelmaker van PSV uitblinken in de duels met zowel Sporting Portugal als Ajax.

"Dat zei ik ook vooraf: als Ajax hem in toom kon houden, dan werd het voor PSV heel moeilijk om aanvallend iets te gaan doen", vertelt Perez bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Hendrix en Rosario acht ik niet in staat om die spelers lekker aan het werk te zetten. Dus je bent wel beperkt met alleen Ihattaren, maar op een of andere manier lukt het hem toch. Zeker in de laatste twee wedstrijden."

Perez denkt dat Ihattaren in de toekomst veel geld gaat opleveren voor PSV. "Tegen Sporting Portugal kon je hem mooi vergelijken met Bruno Fernandes, een geweldige speler. Hij staat in de belangstelling voor zeventig miljoen, is 25 jaar en Portugees international. Ihattaren zit daar niet ver achter en heeft een andere leeftijd. Hij is een genot om naar te kijken."

Perez vraagt zich wel af hoe Ihattaren met het veranderende verwachtingspatroon omgaat. Hij maakt de vergelijking met een landgenoot. "Als je er net bent, speel je met vrijheid. Ik kan me Viktor Fischer herinneren. Hij speelde vrijuit bij Ajax, maar toen ging hij nadenken. Mensen gaan op je letten en hebben verwachtingen. Dan gebeurt er iets met de status van de speler."