De Boer lovend: 'Hij is heel belangrijke pion voor Ajax, zeker in topwedstrijden'

De Boer lovend: 'Hij is heel belangrijke pion voor Ajax, zeker in topwedstrijden'

Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019 om 09:55di 24-09-2019 om 09:55

Ronald de Boer is lovend over de inbreng van Dusan Tadic tijdens de Eredivisie-topper tegen PSV (1-1). Volgens de analist weet de Servische aanvoerder uitstekend tussen de linies te komen én is hij belangrijk als aanspeelpunt voor de Amsterdammers.

"Zeker in de eerste helft vond ik dat heel sterk. Hij kwam telkens tussen de linies, daar had PSV moeite mee", zegt De Boer bij FOX Sports. Tadic legde onder meer Denzel Dumfries en Timo Baumgartl in de luren toen de PSV'ers druk probeerden te zetten. "Je moet eigenlijk nooit 'in zijn kont zitten'. Je moet hem de ruimte geven, want hij wil jou voelen. Als jij op hem gaat plakken, dan gebruikt hij jou om weg te draaien."

De Boer wijst ook op de rol van Tadic bij de openingstreffer van Quincy Promes. "Aanname, weten waar Promes is en de goal. Dat lijkt heel simpel, maar het zijn cruciale momenten om als aanspeelpunt aanwezig te zijn. Dat kan hij als geen ander. Hij heeft in anderhalfjaar laten zien dat hij een aanspeelpunt is, waardoor je als ploeg kunt aansluiten. Dat is een geweldig wapen. Tadic heeft daar zoveel gevoel voor. Hij is een heel belangrijke pion voor Ajax, zeker in topwedstrijden."

De teller van Tadic staat na zes competitieduels op vijf goals en zes assists.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws