Breaking news

'PSV hoopt na Unnerstall-deal op meer en klopt bij Twente aan voor Drommel'

Verbeek 'solliciteert' bij Heerenveen: 'Mooi als ik paar jaar de kar kan trekken'

Verbeek 'solliciteert' bij Heerenveen: 'Mooi als ik paar jaar de kar kan trekken'

Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019 om 10:15di 24-09-2019 om 10:15

Laatste update: dinsdag 24 september 2019 om 10:24di 24-09-2019 om 10:24

Gertjan Verbeek geniet met volle teugen als trainer van Adelaide United, maar hij sluit een terugkeer naar Nederland niet uit. De 57-jarige trainer zou graag nog iets doen voor sc Heerenveen.

"Ik zou het mooi vinden om nog eens iets voor sc Heerenveen te doen. Ik was er vorig jaar dichtbij, maar toen koos de club voor een andere koers", zegt Verbeek tegen de NOS. "Maar ik heb de deur niet dichtgegooid. Straks sta ik dertig jaar op het veld, waarvan twintig als trainer. Dat is lang. En ik ga niet tot mijn zeventigste door. Dus het zou mooi zijn als ik nog een paar jaar de kar kan trekken als directeur zijnde."

Voorlopig zit Verbeek op zijn plek in Australië, al staat de voetbalcultuur nog in de kinderschoenen. De beste Australische voetballers spelen volgens hem in Europa. "De categorie daaronder in Azië, want daar verdien je netto wat je hier bruto krijgt. De rest blijft hier hangen. Dan kom je uit op het niveau van de Nederlandse Eerste Divisie. Qua fysiek en energie kunnen we het Eredivisie-ploegen wel lastig maken, maar technisch en tactisch is het niveau een stuk minder."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws