Fans mogen laatste eer bewijzen aan Ricksen: rouwstoet houdt halt bij Ibrox

Fans mogen laatste eer bewijzen aan Ricksen: rouwstoet houdt halt bij Ibrox

24-09-2019 14:24
7

De rouwstoet van Fernando Ricksen trekt woensdagmiddag langs Ibrox. De Schotse club Rangers, waar Ricksen lang speelde, heeft bekendgemaakt dat fans de mogelijkheid krijgen om hun held voor de laatste keer te groeten.

Rond de klok van 13.00 uur lokale tijd zal de stoet bij Ibrox aankomen, om daar even te stoppen. Op die manier kunnen fans die aanwezig zijn bij het stadion de laatste eer aan Ricksen bewijzen. Vervolgens zal de stoet doortrekken richting Wellington Church voor de dienst, waarna de familie in privésfeer naar het plaatselijke crematorium zal gaan.

Twee straten in Glasgow worden afgesloten om er voor te zorgen dat iedere fan die dat wil zijn respect kan betuigen. Ook valt op de website van Rangers te lezen dat de familie iedereen wil bedanken die ze in de afgelopen week heeft gesteund.

Ricksen overleed vorige week woensdag in een hospice in Airdrie aan de gevolgen van de spierziekte ALS. De voormalig Oranje-international leed al sinds 2013 aan de agressieve spierziekte en is vanwege zijn strijd tegen de ziekte een boegbeeld van vechtlust geworden.