De Ligt: 'Ik ben blij met mijn keuze om van de zomer naar Juventus te gaan'

De Ligt: 'Ik ben blij met mijn keuze om van de zomer naar Juventus te gaan'

24-09-2019 15:40
88

Matthijs de Ligt staat nog steeds achter zijn keuze voor Juventus. De centrumverdediger van de Oude Dame, die deze zomer overkwam van Ajax, beleeft tot dusver een teleurstellende start in Italië. Toch wil De Ligt niet al bij de pakken neerzitten.

Na het FIFA-gala werd De Ligt gevraagd naar zijn eerste maanden bij Juventus. "Er is veel veranderd voor mij, maar het gaat goed", zegt de 19-jarige verdediger tegenover Tuttosport. "Ik ben heel blij met mijn keuze in de zomer om naar Juventus te gaan."

Wedden

Meer odds

"Ik leer op dit moment Italiaans, maar zowel de taal als het voetbal hier is heel erg verschillend dan in Nederland", vervolgt De Ligt zijn verhaal. "Ik ben ook vereerd dat ik een prijs heb gekregen bij de stemmen (De Ligt kwam in het Team van het Jaar, red.). Dat is een mooie erkenning."

De Ligt mocht het podium op als lid van het Team van het Jaar. "Ik ben er heel trots op dat ik dat mocht doen tussen allerlei legendes. Ik ben blij dat ik al met spelers als Van Dijk en Cristiano Ronaldo gespeeld heb, en eerlijk gezegd kan ik ook niet kiezen tussen die twee."