'NEC moet gat van zeven ton dichten en wendt zich tot Russische geldschieter'

'NEC moet gat van zeven ton dichten en wendt zich tot Russische geldschieter'

Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019 om 15:52di 24-09-2019 om 15:52

Laatste update: dinsdag 24 september 2019 om 15:58di 24-09-2019 om 15:58

NEC is in gesprek met Mikhail Ponomarev, de Russische voorzitter van het Duitse KFC Uerdingen, over de mogelijkheden tot financiering van de Nijmeegse club. Dat weet De Gelderlander te melden. De Rus was eerder in beeld bij Roda JC.

De regionale krant schrijft dat NEC snel geld nodig heeft, omdat het een tekort van meer dan zeven ton voor het einde van dit jaar gedicht moet hebben. De Nijmegenaren moeten nog geld krijgen van Fenerbahçe (NEC wacht nog op zo'n anderhalf miljoen euro voor de transfer van Ferdi Kadioglu in 2018) en zijn daardoor in de problemen gekomen.

Ponomarev zou kunnen helpen om het bestaande financiële gat op te vullen. De Rus is volgens Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, niet in beeld om de club over te nemen. De huidige voorzitter van KFC Uerdingen (actief op het derde niveau in Duitsland) zou alleen gevraagd zijn om als geldschieter te fungeren, maar het is niet duidelijk of Ponomarev daar voor in is. Ook is niet bekend in hoeverre de Rus invloed zou willen in het Goffertstadion.

De Rus werd afgelopen zomer ook al in verband gebracht met Roda JC, een club die ook in de financiële problemen zit. Hij zou daar eigenaar worden van de club, maar na een paar dagen was daar al geen sprake meer van.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws